Ple Sant Boi 19/07/2018

Com gairebé sempre, el Ple del mes de juliol sol ser el més curt de l'any i es desenvolupa amb rapidesa. Sembla que l'equip de govern tingui pressa per agafar vacances. En aquesta ocasió, es van debatre pocs punts que, majoritàriament, no van despertar grans discussions. El plenari va durar menys de dues hores.

La primera moció va anar a càrrec de GdSB-CUP i demanava la derogació de la reforma del Codi Penal de l'any 2015 i de la Ley Orgánica de Seguridad Ciudadana, més coneguda com a llei mordassa. Tots els grups van votar-hi a favor exceptuant, és clar, el PP i Cs. Miquel Salip va fer notar que ara que els socialistes manen a l'Estat tenen a la mà impulsar aquestes reformes.

Esquerra Republicana va presentar una moció conjunta amb diverses entitats de la ciutat que demostren preocupació pel medi ambient, entre les quals es comptaven el Grup Benviure, la Fundació Marianao i Unió de Pagesos. El text demanava ampliar el Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat de la ciutat amb l'àrea de Territori. Pels signants de la moció, les polítiques territorials de l'àrea d'urbanisme són indestriables de la gestió mediambiental. La moció també va servir per posar de manifest la desaparició progressiva dels Consells com a òrgans de participació ciutadana, com va assenyalar el regidor Jaume Sans. PDeCat i GdSB-CUP van subscriure la proposta, que es va acabar aprovant amb els vots de tots els grups i l'abstenció de Ciutadans.

El Govern Municipal va portar a aprovació l'adhesió a la Xarxa Espanyola  de Ciutats Intel·ligents i tothom hi va votar a favor. També es va aprovar l'acord d'imposició de la taxa per la gestió i manteniment del mercat de La Muntanyeta i el reconeixement de CORESSA com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament de Sant Boi tal com indica l'article 32 de la llei de Contractes del Sector Públic, aquestes darreres fent valer la majoria que tenen els partits de govern.

Obres a la part alta del Parc Marianao.
Ciutadans va proposar que es puguin fer donacions, llegats i testaments a favor de l'Ajuntament amb finalitats d'assistència social i desenvolupament cultural. Els grups hi van donar suport amb només l'abstenció de GdSB-CUP. Una segona moció dels espanyolistes maldava perquè Sant Boi s'adherís al compromís europeu contra la publicitat sexista i l'elaboració d'un reglament municipal per la igualtat de gènere a l'Ajuntament. Una proposta insòlita si tenim en compte l'historial d'aquest partit, i així ho va fer notar la regidora socialista Laura Solís. La moció es va aprovar per unanimitat. Com es nota que s'acosten les municipals.

Els regidors republicans van dirigir dues preguntes a l'equip de govern. Miquel Salip va interessar-se pels compromisos en ferm que va aconseguir l'alcaldessa de la seva reunió amb la delegada del govern Teresa Cunillera, de la que se sap que van parlar de temes d'interès com la Caserna Militar o les obres de la variant de la C245, perquè així ho van publicitar. Sembla ser que va ser només un primer contacte sense compromisos. Això sí, se'ns va assegurar que aquest cop no hi haurà paella per celebrar el desballestament de la Caserna. Jaume Sans va preguntar per uns moviments de terra i tales d'arbres que han tingut lloc a la part alta del Parc de Marianao. Per què es fan el mes de juliol, en un espai forestal i en situació de perill de foc? Són obres autoritzades? En el mateix Ple el tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible va mostrar desconeixement al respecte d'aquestes obres. Posteriorment hem pogut saber que es tracta d'uns treballs de substitució d'unes torres elèctriques obsoletes pels quals no calia autorització de l'ajuntament, però ens neguem a creure que no en tinguessin coneixement.