Ple Sant Boi 20/07/2017

El Ple del més de juliol va ser més llarg i intens del que ho sol ser per aquestes dates. El referèndum d'autodeterminació va tornar a acaparar part del debat a causa d'una moció del Partit Popular que pretenia aconseguir un mandat del Ple que rebutgés el referèndum, i que per tant l'alcaldessa no facilités la democràcia en el nostre municipi. La moció va rebre el suport de Ciutadans, però va quedar rebutjada amb els vots en contra de la resta de grups, i una acusació d'immobilistes per part del PSC, que advoquen per una reforma constitucional. Miquel Salip va acabar tancant la seva exposició de motius en contra amb una recomanació al PP: comencin a fer campanya pel no

Per unanimitat es va aprovar donar impuls a la contractació pública responsable a l'Ajuntament de Sant Boi per implementar polítiques socials, ambientals i d'innovació. Miquel Salip va celebrar que tant el contingut del text, com que el govern municipal tingui en compte l'oposició per prendre decisions que afecten a tota la Ciutat. També es va aprovar de manera provisional la modificació del Pla especial d’ordenació d’usos urbans. 

La resta de mocions del Ple van ser adhesions a manifests, com ara la d'ICV en favor d'una economia circular, i també es van aprovar les dues festes locals de Sant Boi pel 2018, el 21 de maig i el 7 de desembre. El nou Reglament Orgànic Municipal va quedar aprovat definitivament després de dos anys de treballar-lo. I una moció conjunta entre PSC i GdSB millorarà la condició professional dels treballadors i treballadores del món de la cultura i les arts. 

En aquest Ple hi va haver dues intervencions per part de la ciutadania. Per una banda, la Plataforma d’Afectats per Cosim els Barris de Muntanya va posar en dubte el model de ciutat del govern municipal, qüestionant si cal que Sant Boi creixi en habitants, i negant-se a que s'edifiqui més a la muntanya de Sant Ramon, un discurs molt proper al que fa anys que manté ERC. La resposta del tinent d'alcaldia Carcelén obre la porta al diàleg, però en cap cas semblen disposats a tirar enrere la planificació per aquesta zona de la ciutat. Els veïns es mostren decidits a lluitar per allò que és seu. L'altra intervenció venia a càrrec de la comunitat de veïns del Carrer Girona, que es queixen d'excessiu soroll a les nits, un problema que dura, diuen, des de fa 13 anys. La regidora Elena Amat l’atribueix a l’incivisme, han sancionat diversos bars i la policia hi va sempre que se la reclama, fet que va negar el propi Jose Carballo, representant dels veïns. Els van emplaçar a seguir parlant del tema per poder-lo solucionar.

En el torn de precs, Rosa Berrio va reclamar la informació referent a la moció sobre benestar animal del mes anterior que la regidoria de tinença responsable d'animals s'havia compromès a donar. També va demanar que s'asseguressin que els contenidors de menjar de les colònies de gats tinguessin sempre pinso, cosa que sembla que no sempre és així, i instava a tenir cura especialment durant les vacances. La regidora Ció Lerma va contestar que encara espera la moció en “word” per poder-li donar resposta, i que els voluntaris de les colònies de gats no han detectat cap manca i cobriran totes les vacances per alimentar els gats.

Pel que fa a preguntes, la Rosa Berrio va demanar si existeix un registre etològic al RMAC de cada gos potencialment perillós (GPP) o creuat amb aquestes races que ho són, per tal de determinar si realment són  perillosos i reavaluar-ne el comportament per tal de facilitar-ne les adopcions. Ció Lerma assegura que existeix aquest registre i que fins i tot es fa el seguiment dels gossos adoptats per detectar comportaments no adequats.