AMO de Ciutat Cooperativa

El passat dimarts 6 de juny la secció local d'Esquerra Sant Boi va reunir-se amb veïns de Ciutat Cooperativa - Molí Nou en una Assemblea Municipal Oberta per passar comptes de l'acció institucional que el Grup Municipal ha realitzat en els darrers mesos, i per captar les inquietuds i preocupacions del barri. Amb la presència dels tres regidors d'Esquerra a l'Ajuntament de Sant Boi, Miquel Salip, Rosa Berrio i Jaume Sans, el debat sobre diversos temes de ciutat va ser intens i enriquidor.

Miquel Salip passa comptes durant l'AMO.
El portaveu Miquel Salip va explicar les dificultats que té l'oposició a l'Ajuntament per fer propostes que afectin a la ciutat, cosa que previsiblement ha de canviar amb la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que a partir d'ara permetrà fiscalitzar més al govern i fer propostes que impliquin una acció directa per part d'aquest. Tot i així, Esquerra ha presentat mocions per donar suport al referèndum i per adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, que han estat rebutjades, i en solitari o conjuntament amb altres grups ha impulsat mocions que han prosperat en suport al sector agroalimentari català, de rebuig a les empreses multiservei que fomenten la precarietat laboral, per demanar a la Generalitat que declari el centre històric de Sant Boi Patrimoni Cultural d'Interès Nacional, per la creació d'un protocol de protecció de persones i animals en casos de violència masclista i perquè es garanteixi la gestió del Nou Ateneu Santboià per part d'una entitat com Amics de l'Ateneu. També ens hem posicionat en contra d'aquelles propostes del govern que afecten al model de ciutat, o d'altres grups per no ser prou curoses, com ara una moció de Ciutadans que proposava donar suport a Cicles Formatius, però com va assenyalar la regidora Rosa Berrio, això s'ha de fer de manera íntegra, i en un cas com el de Sant Boi, eliminar línies en desús i potenciar línies dels sectors sociosanitaris i agroalimentaris.

Rosa Berrio, Miquel Salip i Jaume Sans, regidors d'ERC.
En el torn de debat, els i les assistents van posar diversos temes sobre la taula. Es van interessar per l'Ateneu i quins són els propers passos que es donaran en la seva reconstrucció, per la Caserna Militar i les possibilitats que té aquest espai, que el govern ja ha donat per perdut i que no està interessat en negociar amb l'Estat per recuperar-lo. En aquest sentit, es va tornar a proposar la Caserna com a primer lloc d'acollida per a refugiats i persones en situació de vulnerabilitat. Els veïns de Ciutat Cooperativa també veuen amb preocupació l'estat del comerç a la ciutat, consideren que s'ha deixat morir i que ja no es podrà recuperar, mentre se segueix potenciant el model de grans superfícies als afores, en comptes de rebaixar els lloguers de locals per fomentar l'emprenedoria. També es va parlar sobre el nou sistema de recollida de residus. Es va comentar que no s'implantarà als Barris de Muntanya, i que tampoc no els han proposat el sistema porta a porta, com explica el govern. Finalment, es va parlar de la zona d'esbarjo de gossos del barri, que ha ocasionat molts problemes i a la que no s'ha aportat solucions fins que el moviment veïnal va contactar amb Esquerra i es va organitzar per reivindicar un espai digne.

Les Assemblees Municipals Obertes ens serveixen per parlar amb la ciutadania de primera mà, poder-los explicar què fem com a partit, passar comptes, i escoltar els conciutadans i conciutadanes, que sempre hi tenen molt a dir.